Subtera cup 2023


Po roce opět na stejném místě v Národním finále florbalového turnaje Subtera Cup 2023. Tým VOŠ a SPŠE Plzeň zde měl nedodělanou práci. Po loňském druhém místě byly naše ambice o kousíček vyšší a hlavně jsme měli v hlavách vysněný postup do super finále v O2 Aréně.

Turnaj pro nás nezačal bohužel úplně šťastně. V prvním zápase s libereckou „strojkou“ jsme prohráli 2:6 a nutno podotknout, že kluci z Liberce byli lepší. Ve druhém zápase jsme i přes tři vyloučení uhájili remízu 1:1 s gymnáziem z Benešova. V posledním zápase nás čekal papírově nejtěžší soupeř z pražského bubenečského gymnázia a s našimi postupovými nadějemi to nevypadalo příliš dobře. Vyspělým a soustředěným výkonem jsme naprosto jednoznačně pražského soupeře přehráli 3:0 a zajistili si tak postup z třetího místa do čtvrtfinále turnaje.

Ve čtvrtfinále jsme narazili na tým z Kadaně. Myslím, že jsme na začátku ne příliš silného soupeře podcenili a během zápasu jsme již prohrávali 0:2. Naštěstí se nám podařilo srovnat a vynutit si tak nájezdové rozuzlení celého čtvrtfinále. Zde nás, jako několikrát v turnaji, podržel gólman Filip „Bery“ Beran. Vítězství jsme tedy „urvali“ v nájezdech a postupovali do semifinále turnaje.

V semifinále jsme potkali opět liberecký tým. Tentokrát ale šlo o úplně jiný výkon a jednoznačná výhra 6:2 tomu jednoznačně odpovídala.

Finálový zápas s pražskou obchodní akademií byl klasický opatrný zápas, který bude rozhodovat jeden rozhodující gól. Bohužel pro nás jej dala OA a navíc 2 min. před koncem. I přes výrazný tlak se nám nepodařilo srovnat. Prohra o jeden gól ve finálovém zápase je vždy nepříjemná a bolí více než jednoznačná prohra 7:0.

Bohužel brána O2 arény nám opět zůstala zavřená, ale o to větší motivaci má náš tým do příštího roku, kdy se budeme chtít o postup znovu poprat.

Obrovské díky patří všem hráčům florbalového týmu VOŠ a SPŠE Plzeň, kteří celou sezonu skvěle reprezentovali naši školu.

Jan Adamčík, Jan Hejl, Michal Fuchs, Jiří Varta, Filip Beran, Marek Schober, Zbyněk Hora, Ondřej Sihelský, Adam Löwy, Adam Skounic, Daniel Pavlac, Matěj Kubeš, Tadeáš Tobiáš, Adam Denisov, Adam Čech, Filip Brejcha, Mgr. Jan Syřínek

Mgr. Pavel Anderle