CO hackathon 2022


V předvánočním čase proběhl na naší škole první ročník tzv. Co-hacathonu. Šlo o kreativní setkání a soutěžení žáků středních škol nejen z Plzeňského kraje.  Čtyřicet pět žáků v devíti týmech řešili v době od 9.12. do 10.12.2022 jedno z dodaných témat. Jak už vypovídá z názvu, hlavní myšlenkou akce byla spolupráce mezi středními školami nejen v Plzni a Plzeňském kraji. Do hackathonu se zapojily 4 střední školy, jedna dokonce až z dalekých Českých Budějovic.

První téma k řešení zadala hostující škola a týkalo se spolupráce mezi středními školami. Dále své téma zadalo město Plzeň a s několika tématy přispěl také hlavní sponzor a partner akce, firma RTsoft. Organizace hackathonu se zhostila „skvělá“ Anina Čudáková, z organizace SIT Port.

První místo nakonec získal tým Lorem Ipsum z INFIS, který si odnesl prize money v hodnotě 10 000Kč a pro svou školu získal herní konzoli Xbox. Na druhém místě skončil tým ze Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické v Českých Budějovicích. Třetí místo si odnesl tým Rychlý ze SPŠ strojnické v Plzni.

Oba týmy VOŠ a SPŠE Plzeň představily skvělá technologické řešení, která šla možná i trochu mimo jejich hlavní oblast zájmu. Bohužel jim k celkovému lepšímu umístění chyběl i „netechnický“ pohled na celé řešení. Možná to bude pro kluky zpětná vazba na složení týmu do dalších hackathonů. Každopádně je potřeba klukům poděkovat za skvělou reprezentaci naší školy.

Gratulujeme vítězům a všem ostatním děkujeme za úžasný víkend plný nových podnětů.

Pavel Anderle