Republikové finále SŠ ve florbalu – Subtera Cup


Dne 24.3.2022 se opět po dvouleté pauze konalo Republikové finále ve florbalu SŠ – Subtera Cup 2022 a mezi osmi nejlepšími týmy středních škol západní části nechyběla ani „florbalová škola“ VOŠ a SPŠE Plzeň. Účast si tým postupně vybojoval v okresním a krajském kole.

Prvním úkolem bylo vybojovat postup do čtvrtfinále ve čtyřčlenné skupině, kde jsme postupně remizovali s týmem Liberce, prohráli s gymnáziem z Prahy a vyhráli na říčanským florbalovým týmem. Třetí místo ve skupině nám zajistilo účast ve čtvrtfinále.

Tam jsme sehráli západočeské derby se „zdrávkou“ z Karlových Varů. Poprvé v turnaji se zápas musel rozhodnout v nájezdech. Po skvělém výkonu gólmana Filipa „Beryho“ Berana jsme postoupili do semifinále. Bohužel nájezdů se nemohl zúčastnit brankář soupeře z důvodu zranění těsně před koncem utkání. Přejeme samozřejmě brzké uzdravení.

Další náš zápas, který dospěl do nájezdů bylo semifinále s vítězem naší skupiny a velkým favoritem turnaje – týmem Říčan. Tentokrát se k parádnímu výkonu Beryho přidali i exekutoři nájezdů a tak se nám relativně v „pohodě“ otevřeli dveře do vysněného finále.

Ve finále na nás opět čekali žáci pražského gymnázia Postupická a stejně jako ve skupině byl tým s několika extraligovými hráči nad naše síly.

Druhé místo je pro náš mladý tým velký úspěch a příslib do dalších let.

Třešničkou na závěr turnaje bylo zařazení dvou našich hráčů – Ondřej Sihelského a Jirky Varty do All stars turnaje.

 

Mgr. Pavel Anderle