Okresní kolo SOČ 2018


Ve čtvrtek 5. dubna 2018  se na naší škole konalo okresní kolo SOČ.

Celkem 43 soutěžících z deseti plzeňských středních škol a gymnázií obhajovalo 36 prací ve čtrnácti soutěžních oborech. Práce a výkony při prezentacích hodnotilo v pěti soutěžních porotách patnáct porotců z různých škol a své rozhodování měli skutečně velmi těžké. Práce byly většinou velmi kvalitní, v řadě případů nesrovnatelné, soutěžící se se zájmem snažili přesvědčit komisi, že právě jejich práce je ta nejlepší a že si zaslouží postoupit do dalšího kola.

Témata některých prací by jistě zajímala nejen odborníky, ale i širší veřejnost – například Postava upíra v literatuře, Historie trestu smrti, Tajemství výroby piva (včetně ochutnávky vlastního vzorku při prezentaci), Tvorba soundtracku k filmu Piráti z Karibiku, Výroba vlastního dronu, Elektronický zápisník pro diabetiky, Počítačová 2D plošinová hra, Bezdotykový hudební nástroj Theremin (včetně ukázky hry na tento nástroj), Logická stavebnice  a mnohá další.

Jak to všechno dopadlo? To si můžete přečíst ve výsledkové listině.

Pro naši pořádající školu toto kolo dopadlo více než dobře. Získali jsme 3x „zlato“, 1x „stříbro“, 2x „bronz“ a těchto šest prací postupuje do krajského kola, které se koná 25. dubna 2018 na Gymnáziu Luďka Pika v Plzni.

Držíme palce nejen našim studentům, ale všem soutěžícím z Plzně.

Jana Šilhánková a Věra Radová – garanti okresního kola SOČ