JA Innovation Camp 2018


Jedná se o unikátní soutěž, která vychází z evropského konceptu Junior Achievement. Studenti z různých středních škol si vyzkoušejí práci v týmu, načerpají motivaci a podílejí se na řešení aktuálních problémů v oblasti inovací, technologií a vzdělávání.

Soutěže se účastnilo 80 studentů z různých škol, kteří se rozdělili do několika týmů. Celý den pracují nad zadaným úkolem. Jejich úkolem je přijít s novým řešením reálného problému ze světa byznysu. Téma zadání je až do oficiálního zahájení soutěže utajeno. Každý tým svůj koncept prezentuje před odbornou porotou. Zajímavostí tohoto projektu je aktivní zapojení konzultantů – z řad zaměstnanců partnera soutěže, kterým byla NN pojišťovna – přímo do soutěžních týmů.

Byla to skvělá akce, studenti dostali každý tým vlastního mentora, který se snažil předat svoje zkušenosti a znalosti. Pomáhal týmu dovést do zdárného konce jejich nápad/plán/inovaci. Mentoři poskytli studentům náhled z reálného světa, a tím umožnili pochopit problémy, které mohou v reálném podnikatelském životě nastat.

Z naší školy se campu zúčastnili 4 studenti, které rozdělili do 4 týmů, jednomu týmu se povedlo umístit na 4. místě a nejlepší nakonec! Týmu, ve kterém byla naše studentka Lucie Štichová se povedlo vyhrát celá akce. Zvítězili jsme!

Soutěžící ze 3. K: Lucie Štichová, Jan Pelikán, Martin Windsor a Jakub Krejčí

                                                                                                                                                             Pavla Bystřická