Konverzační soutěž v anglickém jazyce


Školní kolo konverzační soutěže v anglickém jazyce proběhlo 16. ledna 2018. První části se zúčastnilo 54 studentů. 30 soutěžících, kteří zvládli nejlépe poslechový test, postoupilo do samotné konverzační části.

Vítězem se stal Jakub Jozefčák ze 1.H. Jakub, přestože moc nesleduje televizi, se bravurně vypořádal s tématem české filmy. O bod méně získal Tomáš Klabačka ze 3.K, který nastínil problémy mladých lidí. Na třetím místě skončil Matěj Otýs z 1.L, ten prozradil, že je šťastný, že je muž, a jak to měly ženy v minulosti těžké. Jakub Jozefčák bude reprezentovat naši školu v okresním kole.

Všichni soutěžící byli výborní, jejich výsledky byly téměř vyrovnané.  Ti nejlepší od nás získali diplom a malou odměnu, ale ocenění patří všem, kteří našli odvahu a do soutěže se přihlásili.

Při konverzační soutěži jsme strávili společně pohodový den v báječné atmosféře, soutěžící získali novou zkušenost, porota se od studentů dozvěděla mnoho zajímavého, ale hlavně se všichni dobře bavili. Už teď se těšíme na další ročník soutěže.

Lucie Charvátová  a Eva Weinlichová