Náš tým zvítězil v soutěži Technika má zlaté dno


Máme to v kapse! První místo v soutěži Technika má zlaté dno 2017 mezi deseti středními průmyslovými školami a gymnázii Plzeňského kraje získal ve středu 11. října 2017 náš tým ve složení Jan Gebhart a Jakub Klimeš ze 3.B a Jana Lohrová s Františkem Vernerem z Masarykovy Základní školy Plzeň.

Soutěž Technika má zlaté dno pořádá každoročně Plzeňský kraj. Letos se utkalo celkem 17 týmů ve dvou kategoriích – střední odborná učiliště a střední průmyslové školy společně s gymnázii. Úkolem bylo podle zadané dokumentace sestrojit během čtyř hodin funkční model výtahu ze stavebnic Merkur a Boffin. Porota přitom přihlížela i k originalitě technického řešení, při němž mohli soutěžící uplatnit svůj technický důvtip. Podmínkou účasti v soutěži spolupráce žáků střední a základní školy. Plzeňská Masarykova základní škola se společně s námi soutěže účastnila i loni a v tomto prvním ročníku soutěže jsme rovněž získali krásné první místo.

„Mám obrovskou radost, že jsme potvrdili loňský úspěch. Poděkování patří i žákům z Masarykovy Základní školy, se kterou tradičně spolupracujeme,“ říká ředitelka školy Naděžda Mauleová.

Funkční model výtahu, který náš tým sestrojil, předvedou Jan Gebhart s Jakubem Klimešem při Dnu otevřených dveří v naší škole v úterý 24. října 2017 od 10 do 16 hodin a ještě i v sobotu 25. listopadu 2017 od 9 do 16 hodin. Už nyní je však jisté, že chystají k modelu vylepšení. Přijďte a uvidíte!

Více informací na: www.plzensky-kraj.cz/cs/clanek/soutez-technika-ma-zlate-dno-ma-sve-viteze

Renata Jenšíková