Unisim


Naše škola ve spolupráci s firmou Centrum Informační Společnosti, s.r.o. (http://ciskurzy.cz/) pro všechny střední a vyšší odborné školy v ČR připravila po covidové době dne 8. 3. 2022 další velké finále (Finále Západ) soutěže v manažerské simulační hře pod názvem „Vybuduj úspěšnou firmu“. Soutěž je založena na manažerské online hře Unisim.

Jde o simulaci řízení firmy se zahrnutím hlavních firemních funkcí jako je management, marketing, prodej, lidské zdroje, finance a účetnictví. Celkově se základních on-line kol, jak pro finále v Plzni (Finále západ), tak pro finále v Jihlavě (Finále východ), zúčastnilo téměř 120 týmů napříč celou Českou republikou. Studenti si ověřili své schopnosti a porovnali je s ostatními týmy. Také si vyzkoušeli a naučili se mnoho nového o řízení firmy, lépe pochopili podnikovou ekonomiku. Soutěž byla dramatická, týmy se ve vedení i propadech střídaly, po posledním kole – v napětí před zveřejněním výsledků – bylo od mnoha z nich slyšet – „to jsme to poslední zadání asi podělali…“ Hrálo se na EVU – ekonomická přidaná hodnota (Economic Value Added).

Náš tým DoubleR ve složení Oliver Rund a Barbora Reitmajerová skončil ze 13 týmů v plzeňské soutěži s „bramborovou medailí“ na čtvrtém místě. Soutěžící si samozřejmě odnesli řadu cen a dárečků, a to s podporou firem Plzeňský Prazdroj a.s., QAP PRODUCTION s.r.o. a samozřejmě pod záštitou hlavní firmy poskytující Unisim na naše školy – Centrum Informační Společnosti, s.r.o.. Vítězná dvojice dívek z Obchodní akademie Dr. Edvarda Beneše ze Slaného neměla žádnou velkou přípravu na jejich škole, Unisim hrály jen 2x.  Ano, podnikatelský úspěch je i podnikatelské intuici, nadání a odvaze.

tým Unisim a Ing. Petr Toufar za VOŠ a SPŠE Plzeň