Republikové kolo SOČ


Velkým úspěchem zakončil svoji svou čtyřletou „školní kariéru“ Jan Gebhart, studující obor Elektrotechnika se zaměřením na slaboproudou elektrotechniku. Ve dnech 14. – 16. června 2019 se zúčastnil republikového kola SOČ v Opavě spolu s několika dalšími žáky naší školy, kteří zvítězili v krajském kole SOČ. S projektem „Interaktivní tabule“ se umístil na velice pěkném TŘETÍM MÍSTĚ v kategorii Elektrotechnika, elektronika a telekomunikace a patří mu tedy naše gratulace k „bronzové“ medaili!

V kategorii Fyzika se z prvního místa v krajském kole do republikového finále probojoval Tomáš Augustiňák, žák oboru Technické lyceum, s prací „Pozoruhodné příklady užité mechaniky“ a obsadil ve velké konkurenci 13. místo.

V kategorii Informatika se z prvního místa v krajském kole do republikového finále posunula práce s názvem „Vývojová deska – MemBoard“ autorů Evžena Šteifa, Miroslava Soukupa a Matěje Soukupa, žáků 2. ročníku oboru Elektrotechnika – Internet věcí. Tato práce se umístila také na 13. místě. Vzhledem k tomu, že se jedná o žáky druhého ročníku, vkládáme naděje do jejich výkonů v příštích letech.

Všem žákům za předvedené výkony děkujeme a těšíme se na příští ročník SOČ s očekáváním dalších zajímavých témat a vystoupení šikovných žáků naší školy.

Ing. Karel Hajžman