Nejzdatnější mládež a střední škola 2019


Ve středu 15. 5. 2019 se nejužší výběr z naší školy, po předchozí kvalifikaci v rámci výuky TEV, zúčastnil Mistrovství české republiky o nejzdatnější mládež a nejzdatnější střední školu.

Soutěž se konala v Praze na Základní škole – Vybíralova ulice – Černý Most II.

Protože se soutěž konala od rána od 8 hodin, se závodníky jsme z Plzně vyrazili Západním expresem už v 6:00. Brzké vstávání, ale nikoho neodradilo a soutěž po krátkém čekání na opozdilé týmy mohla konečně začít.

Zpočátku se zdálo, že výkony budou průměrné a zdaleka nedosáhneme požadovaného počtu bodů, které by byly potřebné k vítězství. Konkurence na tom byla ovšem podobně jako my. Zazářili jsme v hodu medicinbalem, hodně bodů jsme získali na Bench-pressu, šplhu, shybech a v člunkovém běhu.

V soutěži jednotlivců se umístili na 4. místě Vladimír Topinka a Linda Fryčová, na 3. místě Janete Friedlová, na 2. místě Filip Vaňourek a na 1. místě Karel Růžička.

Celkově se náš tým nakonec umístil na 1. místě a VOŠ a SPŠE Plzeň tak získala titul Nejzdatnější střední škola ČR.

Zúčastnění žáci:

Karel Růžička 2.K, Vojtěch Rozsypal 1.L, Filip Vaňourek 2.I, Vladimír Topinka 2.M, Barbora Kolaříková 2.K, Kateřina Valigurová 2.K, Linda Fryčová 1.H, Janete Friedlová 1.O

Soutěžní disciplíny:

Dívky soutěžili ve šplhu na rychlost, chlapci ve shybech podhmatem na co největší počet opakování. Další disciplíny už byly pro všechny stejné – člunkový běh, bench-press, leh-sedy za 1min , trojskok snožmo z místa a hod medicinbalem.

Mgr. Tereza Routová