Republikové finále ve florbalu SŠ


Po roce náš tým opět postoupil na Republikové finále SŠ ve florbalu. Turnaj se konal 15. – 16. 4. 2019 v Jindřichově Hradci. Již postup na RF považujeme za velký úspěch, nicméně jsme do Jindřichova Hradce jeli s ambicemi vylepšit páté místo z roku 2018. Využili jsme nabídky organizátorů – AŠSK a na turnaj přijeli již den před začátkem, tak abychom do něj vstupovali co nejvíce odpočatí.

První den turnaje byl věnován převážně zápasům ve skupině. Náš tým byl nalosován do velmi těžké skupiny s Libercem a Prahou. Obě  družstva měli ve svém středu řadů kvalitních extraligových hráčů z juniorských i mužských kategorií. První zápas s OA Praha jsme neodehráli špatně, přesto jsme prohráli 2:4. Ve druhé zápase s Liberce jsme potřebovali vyhrát alespoň o 2 góly. To by nám zajistilo postup do semifinále. Tento zápas jsme nakonec vyhráli 8:3 a zajistili si postup, a to dokonce z 1. místa.

Semifinále se odehrálo ještě večer prvního hracího dne. Zápas s Karvinou si kluci po celou dobu kontrolovali a po vítězství 4:2 nás čekal na turnaji poslední zápas – Finále.

Finále jsme odehráli druhý den, přesně ve 12:00 s týmem OA Praha. První polovinu zápasu jsme odehráli skvěle, a dokonce jsme vedli ve druhé třetině 2:0. Bohužel nám nevyšla poslední třetina a asi se projevila i větší kvalita soupeře. Nakonec finále skončilo 2:4 v náš neprospěch.

Druhé místo na RF je skvělé a velmi si takového výsledku ceníme.

Další skvělá florbalová sezona je za námi a všem, kteří se podíleli na tomto úspěchu je potřeba poděkovat za reprezentaci školy.

 

Mgr. Pavel Anderle