Autodesk Academia Desing 2019


Ve dnech 29. a 30. března 2019 se vybraní žáci naší školy zúčastnili prestižní celorepublikové soutěže Autodesk Academia Desing 2019. Letošní 25. ročník se konal na SPŠ Praha-Prosek ve spolupráci s organizací C-Agency o.p.s a PrůšaLab.

Žáci soutěžili ve 3 kategoriích. Kategorie 2D kreslení v programu AutoCad 2019 reprezentoval žák 2. ročníku oboru technické lyceum Tomáš Gogela. Kategorie 3D modelování v programu AutoCad Inventor 2019 reprezentoval žák 2. ročníku oboru elektrotechnika Jan Svoboda. V kategorii 3D prototyping reprezentoval naši školu žák 4. ročníku oboru elektrotechnika Jan Gebhart. Naše škola ve vysoké konkurenci převážně strojních a stavebních průmyslových škol skončila na 17. místě.

Součástí soutěže byla exkurze školy SPŠ Prosek, kde jsme měli možnost shlédnout převážně část pro praktickou výuku – laboratoře, odborné učebny pro modelování a konstrukci, dílny, laboratoře 3D tisku, VR a mnoho další.

Sobotní dopoledne patřilo mimo jiné exkurzi do společnosti Latecoere Czech. Tato společnost se zabývá výrobou dveří do letadel Airbus. Žáci měli možnost vidět plně automatizované 5ti osé CNC stroje, které obrábějí hliník, dural i titan. Dále měli možnost nahlédnout do výroby kompozitních materiálů včetně vytvrzovací pece, laboratoře pro zkoušení ultrazvukem i do laboratoře výstupní kontroly měřicí s přesností tisíciny milimetru.

Exkurze byla zakončena zatěžkávacími zkouškami mostů, které studenti vytvořili vrámci kategorie 3D prototyping.

Ing. Šárka Blechová, Ph.D.