Krajské kolo SŠ ve florbalu


Florbalový tým VOŠ a SPŠE Plzeň má za sebou další úspěšný turnaj. Tentokrát krajské kolo SŠ, které pořádala organizace AŠSK.

Turnaje se zúčastnilo celkem 6 vítězů okresních kol. Konkrétně to byly týmy z Klatov, Plas, Stříbra, Domažlic, Rokycan a náš tým jako vítěz okresního kola Plzeň-město. Turnaj se hrál nejprve ve dvou skupinách systémem každý s každým a poté následovalo PlayOff se závěrečným  finále.

Obsazení skupin si studenti vylosovali až na místě těsně před zápasem. Náš tým byl nalosován do skupiny B, která byla , jak se později ukázalo, o dost těžší než skupina A. Postupně jsme sehráli zápasy s týmem Domažlic a Rokycan. Již od prvního zápasu byla znát značná herní převaha našeho týmu, kde část kluků má zkušenosti s těžkými zápasy juniorské florbalové extraligy.

Po jasném vítězství ve skupině jsme postoupili rovnou do semifinále, kde jsem se opět střetli s týmem Rokycan. Po hladkém vítězství tým VOŠ a SPŠE postoupil do finále. Toto finále s Domažlicemi skončilo nevídaným rozdílem 9:0.

Po roce nás tak opět čeká kvalifikace na republikové finále. Tento rok se koná v Jindřichově Hradci již 18.3.2019. Rádi bychom zopakovali postup z minulého roku.

Pavel Anderle