Okresní kolo SŠ ve florbalu


Dne 11.2.2019 se konalo okresní kolo SŠ ve florbalu organizované AŠSK v halách TJ Lokomotiva. Náš tým obhajoval 1. místo z minulého roku a postup do krajského kola. Bylo tedy na co navazovat.

Turnaj se odehrál nejprve ve dvou skupinách, z nichž postupovaly dva nejlepší týmy do semifinále dále až do finále.

Tým VOŠ a SPŠE Plzeň se postupně střetl s týmy SPŠD, Masarykova gymnázia, INFISu a Gymnázia z Mikulášského náměstí. Po hladkých třech vítězstvích v prvních třech zápasech jsme měli před posledním zápasem ve skupině již jasný postup do semifinále. Přesto jsme se chtěli vyhnout vítězi druhé skupiny – silnému týmu Sportovního gymnázia. To se nám s trochou štěstí podařilo a po remíze v posledním zápase skupiny jsme postupovali do semifinále z prvního místa.

V semifinále jsem poměrně snadno porazili tým Gymnázia Luďka Pika.

V posledním, finálovém utkání jsme se střetli s velkým favoritem turnaje – týmem Sportovního gymnázia. Již od počátku soupeř potvrzoval roli favorita a brzy vedl 1:0. Další gól navíc padl po dotyku našeho obránce a vše se zdálo 5 minut před koncem jasné. Nicméně klukům z našeho týmu se podařil neuvěřitelný obrat a 1,5 minuty před koncem jsme po standardní situaci zvyšovali na 2:3. Drtivý závěr soupeře jsme s velkou obětavostí všech hráčů zvládli ubránit a zaslouženě vyhráli. Klukům je potřeba za předvedený výkon poděkovat a popřát hodně štěstí v krajském kole.

Pavel Anderle