Internetová matematická olympiáda


Dne 27. 11. 2018 se konal již 11. ročník Internetové matematické olympiády. Soutěž je pro žáky středních škol organizována Ústavem matematiky FSI VUT v Brně. Soutěží mezi sebou maximálně sedmičlenná družstva středoškoláků nejen z ČR, ale také ze SR. V letošním roce byly mezi 119 soutěžními týmy také dva z naší školy.

V devět hodin bylo na webových stránkách soutěže zveřejněno zadání deseti soutěžních úloh. Jednotlivé soutěžní týmy (maximálně sedmičlenné) měly na jejich vypracování a odeslání řešení v elektronické podobě čas do jedenácti hodin. Oba naše týmy se opravdu snažily. Naprosto skvělá byla spolupráce mezi žáky ze třídy 4. L. Po jedenácté hodině se na webových stránkách soutěže objevilo správné řešení úloh a obě družstva zjistila, které úlohy se jim podařilo vyřešit. Protože ale nejvíce bodů může tým získat za úlohu, kterou zvládne vyřešit nejméně účastníků, bylo nutné si počkat na oficiální pořadí. Pořadatelé soutěže zveřejnili výsledkovou listinu 5. 12. 2018.

A jak to  dopadlo? Tým třídy 4. L ve složení Tomáš Lebeda, Petr Železný, David Staníček, Jan Tupý, Jan Kovář, Adam Šedina a Jan Bělohorec obsadil krásné 13. místo. Druhý tým, který byl složen z žáků tříd 3. L, 4. G a 2. H, obsadil pěkné 35. místo. Všem soutěžícím děkujeme za účast a gratulujeme k pěknému umístění.

                                                                                              Mgr. Ivana Vargová