Emobilita od ZF Engineering


První ze série přednášek IT THU DAYS si připravila mezinárodní společnost ZF Engineering, která se zabývá vývojem součástí pro elektromobily velké části automobilek po celém světě. Konkrétně centrum v Plzni má na starosti zejména softwarový vývoj.

Přednášku realizovali pan Kopecký jako vedoucí vývojářského týmu a paní Šimková jako vedoucí personálního oddělení. Pan Kopecký navíc působí na naší škole jako externí vyučující programování.

V první části přednášky jsme se dozvěděli o historii a jedinečné současnosti firmy, kterou zakládal sám Ferdinand von Zeppelin. V současné době se jedná o high technology firmu, jejíž produkty používají významné automobilky a dokonce je najdeme i ve Formuly 1.

V druhé části pan Kopecký velmi přehledně představil současnost v elektromobilitě s praktickou ukázkou. Na konec zbyl čas i na dotazy.

Je určitě skvělé vědět, že v Plzni nejsou jen „montovny“, ale i high technology firmy, které se zabývají vývojem a výzkumem. V současné době plzeňská pobočka zaměstnává přes 400 zaměstnanců a počítá do budoucna s nárůstem až na 700 zaměstnanců. Příležitost pro naše žáky a studenty?

Mgr. Pavel Anderle