Florbalisti SPŠE Plzeň zahájili sezonu


V listopadu zahájil florbalový tým VOŠ a SPŠE Plzeň letošní sezónu. Doufejme, že bude stejně dlouhá a úspěšná jako sezony předchozí. Letos se opět zúčastníme dvou postupových soutěží – KB Florbal Challenge organizovaný ČFBU a soutěže středních škol organizované AŠSK, ve které minulý rok žáci postoupili až do republikového finále.

Okresní kolo KB Florbal Challenge se konalo 8.11.2018 a účastnilo se jej 8 skvělých plzeňských týmu, reprezentující 8 středních škol. Ve skupině A se tým VOŠ a SPŠE Plzeň postupně střetl s týmy Masarykova gymnázia, keramiků z Horní Břízy a kluků reprezentujících ISŠZ.

Skupinu jsme hladce vyhráli a poté nás již čekalo semifinále s  velmi kvalitním týmem ze stavební průmyslovky. Nejdůležitější zápas byl hodně nervózní a nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. Nájezdovou loterii jsme nakonec vyhráli a postoupili do finále.

Ve finále jsme se utkali s týmem ze „strojárny“. Protože měly již oba týmy zajištěný postup do krajského kola, odehrál se celý zápas v uvolněné atmosféře a všichni přihlížející viděli nádherný zápas se šťastným koncem pro strojaře – 3:2.

Díky všem klukům ze SPŠE za perfektní reprezentaci a budeme držet palce v krajském kole.

VOŠ a SPŠE Plzeň reprezentovali:

Matouš Bešta, Jaromír Bláha, Dominik Dolejš, David Jánský, Tomáš Kmoch, Vít Kohout, Ondřej Kužel, Jakub Lehečka, Jan Špelina, Šimon Švára, Radim Titl, Matěj Trnka, Tomáš Voříšek

Mgr. Pavel Anderle